Защо има богати и бедни хора? А кои от тях са щастливи?

Знаеш ли, че има статистика, която показва колко % от населението на земята е богато (3%), под прага на бедността (27%), финансово осигурено (10%) или работи на заплата (60%)? Нека я видим нагледно:

А знаеш ли какво различава тези, които са финансово осигурени от останалите? Има два три основни фактора:

  1. Начин на мислене
  2. Обкръжение
  3. Действия

Разбира се, на всяко правило си има изключения и някои от хората, които четат този пост, може би ще се сетят за фактори като наследство, връзки, икономика и т.н. Само че тук ще се фокусираме върху това какво прави разликата за онези хора, които имат цел, мечта или мисия и успяват да я изпълнят.

Някои от вас пък ще си кажат, че парите не са всичко и това с колко разполагаш не е гаранция дали живееш добре. Факт! Изключително важно е и как постигаш финансовия си успех. Дали като правиш това, което обичаш, или като ходиш на работа, а истинската си страст правиш помежду другото. Важен е начинът на живот, къде и с кого прекарваш времето си и как протича ежедневието ти. При постигнат баланс между лайфстайл и добра печалба – е, тогава човек вероятно може да бъде щастлив от начина, по който живее нали?

Какво е необходимо, за да постигнеш този баланс обаче? Какви действия е необходимо да предприемеш? Какви жертви трябва да направиш? Какви промени трябва да претърпиш? Оставяме тази статия така, незавършена, с отворен край…

Помисли си…

#FoodForThought #StayTuned

BnewB