Орлин Милчев – АТИЛА

 

 

Обичам

#ГОРЕЩА ЛИНИЯ, заради моментите, които ми подарява. Особено тази с Орлин Милчев – АТИЛА!

Събота, непретенциозно заведение, следобден дъжд, кафе с мляко, този път с непозната компания. Съвсем леко резервирана, подхождам служебно. Вътрешно знам, че със сигурност ще ми бъде интересно, заради многобройните препоръки и запитвания за този гост, но има един момент на затишие точно преди да стане интересно и вълнуващо. Точно преди случая да те погълне и да се насладиш на действието. Нещо като да отидеш в не особено добро настроение на парти и да се прибереш лазейки, залян от смях.

Не бях същата след тези два часа.

С разликата, че пътуването, през което преминах, не беше зверско парти, а лирическо културно-философско приключение. Бях развълнувана, вдъхновена, усещането беше все едно съм малко повече аз и мога да направя малко повече, отколкото съм си представяла. А аз съм си фантазьорка..!

Служебно стартирах с уверението, че преди да бъде публикувана, статията ще бъде проверена за достоверност от самия него, с идеята да го успокоя, за да се отпусне. Нямаше нужда.

За секунди се озовах в неговия живот, в динамиката на проектите му, в темпото на дните му. Не знаех, че съм била пред вратата на огромния, дълбок, многопластов, разнообразен свят на Орлин Милчев – АТИЛА.

 

13631385_264456770593341_4676744611823048846_n

Отраснал е в семейство на театрален режисьор – баща му и лекар – майка му. Роден е и живее в София, а родителите му са от Черноморието. Като малък е искал да стане Железният човек, Батман, детектив, но след това пожелава да стане обикновен певец. Според думите му не го бива за певец, но успява да изкара “задоволителна рапърска версия на пеене”. Но пък за сметка на това рапът съчетава и трите му желания в едно – супергерой на сцената, детектив в създаването и почти певец в изпълнението. Смяхме се.

 

Докосва се до изкуството и кинорежисурата като много малък. Разказва история как, когато е бил на 4 години, е участвал във филм. В дома им е имало снимачен екип. Помни само камери, осветление, много техника и много хора в процес. Снимали са как хлапето става сутринта, облича се, хигиенизира се, качва се в автобус и слиза в центъра на София. Никога не е гледал филма. Като съзнателен участник в изкуството и по-конкретно в рапа навлиза на около 12 години. Подтиква го силното желание за себеизразяване.

18033322_1791448567837703_1091030100170743834_n

От завладяващия разговор с основно десен характер и единомислието ни, синтезирах няколко идеи събиращи в себе си неговата същност, моя ентусиазъм и свободата на словото.

ИДЕЯ № 1 Потърси себе си! След това продължи да търсиш!

По този начин е стигнал до киното.  След като прекарва много време в  лирическо себепознание чрез рапа, си дава сметка, че този похват не му е достатъчен. Изпитва нужда да влезе в дълбокото, но казва, че засега само е “потопил пръста си в киното”. Комплексният характер на седмото изкуство му дава нова перспектива за самоизследване и предизвикателства. На 24 години кандидатства успешно в НАТФИЗ. Обича рапа и киното еднакво. Разбрах го като ми даде ясен подреден списък с предимствата и разликите от гледна точка на произвеждането и от гледна точка на консумирането на двете направления. Разказва, че постоянно се тества дали това са нещата, които истински желае да прави, за да разбере дали не са се превърнали в навик, рутина.

ИДЕЯ № 2 Овладей енергията си и я използвай за нещо градивно!

Бил е доста експресивен, нещо като бунтар. Казва, че този пубертет е продължил до 25 годишна възраст. Осъзнава, че притежава много енергия и умишлено след многобройни анализи и себепреглеждания решава, че ще “накара бесовете да го слушат”. Музиката му е помогнала много за това, а резултатът от упражнението е 8 самостоятелни албума и 2 късометражни филма. Заслужава си човек да опита!

Още в началото на разговора идеологията на мисленето ми започна да резонира с неговото. Като заговори за ляво и дясно полукълбо на мозъка съвсем пощурях. Зарадвах се, че този тип личност използва изобщо в речника си нещо подобно. Оказа се, че той също борави често с тази теория и обсъдихме къде, кога и как може да се използва.

ИДЕЯ № 3 Чети редовно!

Много се впечатлих от литературата, която чете. Препоръчва класиците, възхищава им се, разучава ги. Изобщо, личи си, когато някой чете редовно. Езиковите средства, широкият кръгозор и дълбочината на разсъжденията са отличителните приятни характеристики на добрия събеседник. Е, Орлин ги притежава.

ИДЕЯ № 4 Живей чисто!

Влиза в залата минимум три пъти в седмицата. Внимава какво яде. Случайност? Не – това е част от рецептата за пълноценен, продуктивен живот.

Трудно му е с подреждането на съня заради множеството ангажименти, но се опитва да изгради някакъв ритъм. По този повод се заговорихме за идеята, която популяризира от скоро, и от която останах въодушевена. Партито, което предстоеше във Варна, беше обявено за 19 часа. По този начин можеш да се насладиш в културно отношение на мероприятието и да се прибереш на време, за да бъдеш свеж на следващия ден. Адмирации! Идеята ми допадна много!

ИДЕЯ № 5 Казвай истината!

Похватът на истината е полезен за изграждането на живота, защото поставя добри основи, според неговите думи. Да дефинираш ясно какво чувстваш и  да го представиш откровено, по разбираем начин е много ценно. Това е едно от нещата, които са помогнали за изграждането и на личния му живот. Обвързан е от почти 10 години и казва, че откровеността е един от най-важните фактори за разбирателство. Убеден е, че Анелия по известна като DJ Аkasha е неговият човек и е много щастлив от този факт.

ИДЕЯ № 6 Имай по-висша цел!

Определя вещите, секса, храната, славата, красотата, пътуването като банални удоволствия. Това са временни неща, които бързо се изхабяват.

За да се научиш да живееш, трябва да си поставиш по-велика цел. Да има нещо, което да те води и то да е по-голямо от всичко друго.

Ключово!

Tук вмъквам и принципът на отложеното удоволствие, който той определея като саможертва. Дребен и стар, важен принцип, на който и аз съм почитател.

14947693_327070440998640_3649520644246884543_n

Перспективата на своята кариера вижда в минимум два добри филма, поне още два албума. Иска да напише роман, две стихосбирки, няколко сборника с разкази и да има възможност да преподава. Иска да направи света поне малко по-добър със себе си, да намали страданието за някого.

Вярва в силата на думите, казва, че те подреждат начина, по който живвем, вселената, в която живеем. Подкрепям!

Харесва в себе си това, че е любопитен към себе си, към обещанията си. Предизвиква се и няма стах да се променя и казва, че е инат.


Инат, но добре трансформиран в полезно действие бих казала аз. Иска ми се да ви заразя с приятна енергия, до която се докоснах и да пожелая още такива хора на света и на себе си.

 

На следващия ден бяхме на прожекцията на филмът  “Добри” в комбинация със завладяващ разказ от снимачната плкощадка. Успяхме да се докоснем и до главния актьор. Направихме интересна дискусия, което помогна страданието в неделния ми ден и в дните на подготовка на статията, да бъде една идея по-малко. Съвсем скоро му предстои едномесечен уоркшоп с унгарския режисьор Бела Тар в Италия. Екипът на BnewB му пожелава Абсолютна творческа свобода и очакваме много от него.

Продължавайки да твори, съм сигурна, че Орлин Милчев ще направи светът  по-добро място за живеене.

18739639_426729984366018_4958011736759951842_n