Как да разбера дали съм подходящ за МЛМ | BnewB Academy
Регистрирай се

Как да разбера дали съм подходящ за МЛМ

Как да разбера дали съм подходящ за Мултилевъл Маркетинг?

Разбери на какъв профил трябва да отговаряш, за да бъдеш успешен в мрежовия маркетинг и това да ти доставя удоволствие.

Почти всички хора харесват идеята на МЛМ на теория. Но много от тях не си представят на практика себе си като част от екип в мрежова компания. Ето какви качества трябва да притежаваш и на какви характеристики да отговаряш, за да имаш успех в мултилевъл маркетинга. Ето и някои разяснения по въпросите, които най-често остават неясни. 

 

 1. Трябва ли да съм добър търговец, за да съм успешен в този бизнес?  Не е нужно да умееш да продаваш. Обикновено в добрите МЛМ модели има елемент на лични продажби, но изискваният оборот е минимален и дори може да не е задължителен. Все пак, за да има оборот, трябва да има и лични продажби. Най-лесно е, когато продуктът е за честа употреба, за широк кръг от клиенти и е консуматив. Така можеш да имаш редовни клиенти, без да трябва да търсиш нови всеки месец. Отличен пример за такъв вид продукти са козметиката и хранителните добавки. И все пак ако ти е трудно в началото, повечето добри МЛМ компании и екипи предлагат обучения за партньорите си.
   
 2. Не искам да се занимавам с търговия и да убеждавам хората. Network Marketing-ът не е търговия в основата си, а маркетинг, лидерство и мениджмънт. Продуктът често остава на втори план и се пласира лесно и естествено. Основното, което се “продава” е идеята. 
   
 3. „Само ако имах... нейното свободно време... неговото работно обкръжение... ако децата ми бяха по-големи… ако имах нейните дълги крака... неговия късмет...“ В практиката се случва хората да си мислят, че ако бяха на нечие друго място, биха били успешни. Истината е, че не всички се раждаме при равни условия. Всеки от нас има различна изходна позиция и това е, с което разполагаме. Въпросът е как да успеем в тези условия. Намери своето предимство и го използвай. 
   
 4. Трябва ли да умея да говоря много, за да успея? На пръв поглед изглежда така, но на практика не е нужно да затрупваш хората с излишна информация. Трябва добре да опознаеш фактите за фирмата и да кажеш на човека само това, което интересува лично него. За целта по-скоро трябва да го изслушаш. Първите ти срещи ще се водят от твоя лидер. На по-късен етап ти сам ще можеш да представяш информацията по правилния начин. Не забравяй, че човек може с лекота да говори за нещо, в което е уверен и го вълнува. 


   
 5. Трябва ли да се срещам с много хора? Не. Нужно е да намериш трима души, които също като теб да искат сериозно да развиват мрежата си. Следва да помогнеш на тях да намерят своите трима и т.н. Не забравяй, че това са хора по твой избор – такива, с които ще ви е взаимно приятно да прекарвате време заедно. 
   
 6. Трябва ли да имам много познати, за да съм успешен? Не е нужно да познаваш много хора, а да включиш правилните такива. Възможно е дори все още да не ги познаваш. Правилният ти човек може да се появи след като някой, когото си включил, ти доведе негов познат. Това умножава кръга ни с хора. 
   
 7. Нахални ли са хората, които се занимават с мрежов маркетинг? Не само не е нужно, а и не е добре да си нахален в мрежовия бизнес и в живота изобщо. Но за съжаление има много хора, практикуващи бизнеса с неправилен подход. Както има и много неприятни учители, лекари, адвокати и счетоводители. Започвайки да се занимаваш с каквото и да е, ти имаш избор да бъдеш от добрите представители на професията. Най-успешните МЛМ лидери не са нито нагли, нито досадни. Напротив – те са елегантни и фини в отношенията си с хората. Всички ги обичат и търсят тяхната компания. 
   
 8. Не мисля, че ще успея да се справя. Възможно е да си прав, както и да не си. Трябва да опиташ, за да разбереш. Ние ти даваме 100% гаранция, че ако спазваш нашите правила и съвети, изпълняваш задачите качествено и в нужното количество – ще успееш. Опитай!
   
 9. Мисля, че не отговарям на профила на успешния мрежовик. За да си успешен не е нужно да умееш да говориш пред аудитория, или да си добър търговец. Да умееш да убеждаваш хората, или да имаш много познати. Нито пък да включиш 20 човека за един месец. Не е нужно да отделяш по пет часа на ден, а по пет часа на седмица. И е абсолютно забранено да си нахален и неприятен. Не е нужно да си на определена възраст или пол, нито да си представител на определена професия. Едни от най-успешните лидери в екипа ни са бизнес анализатори, художници, танцьори, икономисти, програмисти, собственици на бизнес, певци, млади майки, счетоводители, учители, спортисти. Всеки от тях отговаря на различен профил и интереси. Общото между тях е, че са амбициозни, енергични, отговорни и организирани. Интелигентни и работливи, с желание за успех и с желание да печелят пари. 

Ако ти отговаряш на последните критерии – значи отговаряш и на профила на успешния мрежар. Остава да станеш такъв. Ние ще ти помогнем за това.