Неудобните въпроси за МЛМ, които приятелите ти няма да зададат. | BnewB Academy
Регистрирай се

Неудобните въпроси за МЛМ, които приятелите ти няма да зададат.

Какво наистина си мислят, когато ти отговорят: „Ще си помисля.“?

Стартирал си с МЛМ компания, ентусиазиран си. Искаш да разкажеш на всичките си приятели за тази уникална идея. И неочаквано те отговарят: „Благодаря, но това не е за мен.“; „Не ми се занимава.“; „Трябва да си помисля.“ ; „Предпочитам да ходя на работа.“. Ти направо не можеш да повярваш. Недоумяваш какво има да му мисли човек?!? Кое не е за теб? – добрите пари или свободното време? Готините хора или екзотичните пътешествия?!? С какво не ти се занимава?! Да пиеш кафе с приятели? 

Това е сигурен знак, че нещо от презентацията ти не е станало съвсем ясно на приятелите ти. Ето и неудобните въпроси, които им се въртят в ума. Истинските въпроси и истинските отговори. 

  1. Това не е ли малко непрестижно? На пръв поглед дейността изглежда непрестижна, наблюдавайки някои по-агресивни представители, които преследват клиентите си по неволя. Никой уважаващ себе си човек не би искал да бъде асоцииран с такова поведение. И това не е визията и идеята на мрежовия маркетинг, а само лошо изпълнение. То разваля имиджа на професионалистите. Факт е, обаче, че дори и въпросните не-най-добри представители на бранша, полагат усилия и успяват да спечелят допълнителен доход на заплатата си от 50-100 лв на месец. В сравнение с това може би по-непрестижно е хора над 30 годишна възраст да искат пари от родителите си или да отказват покупка на детето си, заради недостиг на пари в края на месеца. 
     
  2. Имам познат, който е в МЛМ бизнеса и нищо не печели и не е успешен. Тогава как да вярвам, че при мен ще се получи? Разбира се, всички познавам десетки такива. Както познаваме учители, които не печелят добре – мнозинството от тях. Но познаваме и учители, които са развили собствен бизнес и печелят предоволно. Както и лекари, счетоводители, фризьори... Има толкова хора, които не са добри в основната си професия и не печелят добре от нея. Какво остава да са добри в някакво странично занимание, което дори не са си поставили за цел да развият. 
  3. Ще се посъветвам с моите приятели, родители, половинка... Следвай съветите относно дадена област само от хора, които имат постигнат резултат в същата област. Т.е. ако твоите родители не са успешни МЛМ лидери, с постигнат пасивен доход от няколко хиляди лева, вероятно те не биха ти дали информиращ или опитен съвет. Ако пък някой ти каже да не се занимаваш с това, защото има много хора, които са се провалили, това е все едно да приемеш съвет от провалилите се хора. Със сигурност твоето обкръжение е от умни и успешни хора. Но ако успехите им не са именно в този бранш, с техните съвети по повод мрежовия бизнес, ще стигнеш точно, където те са стигнали – никъде. Ако ще ползваш услугите на фитнес инструктор, не ти е важно той дали пее добре, а да изглежда добре. Ако ще се возиш в самолет, не ти е важно пилотът дали е добър съпруг и баща, а да има опит в летенето. 
     
  4. Притеснявам се как ще изглеждам в очите на приятелите ми, ако започна да работя в сферата на Multi Level Marketing-а. Би изглеждал зле в очите на приятелите си, ако ги преследваш и ги караш насилствено да си купуват от твоите продукти. Както да им досаждаш да се включват в екипа ти против волята им. Ти няма да правиш това, така че няма причина някой да си помисли нещо лошо за теб. Някои от приятелите ти ще се присъединят към екипа ти, други ще станат твои поддръжници и клиенти. Трети няма да те подкрепят и дори ще ти кажат, че това е глупост, с която си губиш времето. Последните не е нужно да се опитваш да убеждаваш в противното. Всеки има право на собствено мнение. Както и ти в избора си на занимание, така че не би следвало да те притеснява нечие неодобрение. А и нека си припомним, че е ненужно и невъзможно да се харесаме на всички. Случайните хора около теб ще намерят причина да не те харесат, и като успешен и като неуспешен човек, ако просто така решат (не са им нужни истински доводи да те обсъждат.) Така че нека те говорят, но ти поне си бъди успешен. Кучетата си лаят, а керванът си върви. 

Тези и други неудобни въпроси, са предвидими за професионалистите в сферата на мрежовия маркетинг. Ето защо ние ти предлагаме разработените им отговори. Така ще си подготвен, когато ги срещнеш в реален разговор. Отговорите на още неудобни въпроси очаквай във втора част на темата.