Неудобните въпроси за Мрежов маркетинг, които приятелите ти не задават. Втора част. | BnewB Academy
Регистрирай се

Неудобните въпроси за Мрежов маркетинг, които приятелите ти не задават. Втора част.

В първата част на статията разгледахме най-често задаваните неудобни въпроси на тема Мулти Левъл Маркетинг и техните отговори. Оказва се, че те не са толкова страшни, когато подробно се запознаем с фактите. Ето защо ти предлагаме втора част на темата.

Отговорите на следваща серия въпроси, които ще ти помогнат в практиката и ще подобрят твоята увереност и компетентност.

 1. Това е секта. Да, американският модел на семинари с това ръкопляскане, скандиране и дори танц малко напомня на сектантско поведение. Съветваме те да се отпуснеш, да не се приемаш толкова сериозно и да се позабавляваш. Какво толкова, ако подскочиш два пъти в началото на семинар? Представяй си, че си в агитката на любимия ти отбор и ще се почувстваш по-малко глупаво. В сектите се издига в култ религия и от сектантите се иска да дават пари и евентуално да препишат цялото си имущество на църквата. В мрежовия маркетинг - печелиш пари. А и огледай се - всяка общност с определена тема - майки, фотографи, IT специалисти, фитнес маниаци или дори обикновени служители в обикновените фирми, наблюдавани отстрани изглеждат като секта. Говори се едно и също за едно и също.
   
 2. Ще успея ли, дори ако моите познати не се интересуват от МЛМ? Възможно е да не се интересуват от МЛМ, но вероятно се интересуват от доход над 2-3-5 хиляди лева на месец. Това, че приятелите ти до сега не са проявявали интерес е защото никой не им е представял възможността по правилния начин до този момент. Ти може да си човекът, който ще го направи. Но бъди сигурен, че ако не ти, някой друг съвсем скоро ще покани именно твоите приятели в такъв бизнес. Така че действай!

 3. Притеснявам се да работя с приятели. Да, всички сме чували, че с приятели бизнес не бива да се прави. Причината е, че е трудно да се разпредели печалбата. А това е защото е много трудно да се измери количеството и качеството на работа, както и приноса. Дори в началото да е ясно уговорено, в процеса на работа и след време нещата се изменят от първоначалната си визия. Тези недостатъци на бизнеса с приятели са неутрализирани в мрежовия бизнес. Тук печалбите се разпределят по ясен, честен и прозрачен автоматичен алгоритъм. Обвързани са единствено с крайния резултат. По този начин всички лични конфликти се предотвратяват. А ако с времето визията на партньорите започне да се разминава – всеки има свобода да работи по неговия начин, без да ощетява другия. 
   
 4. Това е несериозно. От страни този бизнес изглежда трудно проследим, заради липсата на работно място и време. Но отвътре всеки човек има точно определена задача, която да свърши по точно определен начин. Това, че бизнесът не се практикува в офис с делово облекло, създава илюзията, че е нещо несериозно. Но нека разгледаме резултата. Лидерът на една средно голяма структура има около 20 000 лв месечен оборот и в следствие на това 2000 лв личен доход. Още повече – потенциал да се превърне в пасивен доход и то само след две години. Доста магазини имат същия месечен оборот, плюс много разходи, съпътстващи дейността - наем на магазин и заплатата на продавачите са малка част от това. 
   
 5. Имам приятелка/колежка, която стана консултант и ме притеснява, че общите ни познати ще си поръчват от нея. Както разгледахме в предишния въпрос – има достатъчно място за всички. Вероятно част от общите ви приятели ще изберат да си поръчват от нея, а останалата част – от теб. Това зависи от предпочитанията на хората. Зависи и от качеството на услугата, която вие ще предложите – ако ти се отнасяш сериозно и професионално е възможно всичките ви общи приятели да предпочетат теб, както и обратното. А и нека не забравяме, че дори и да имате пет общи приятели, със сигурност имате 20, които не са общи, така че ти винаги можеш да се преориентираш към тях.

 

Ако ти се струва, че тази статия е написана именно за теб, най-вероятно е точно така. Чувал си дословно някои от изброените коментари? Чувстваш, че приятелите ти не вярват в теб и не те подкрепят? Страх те е да не се изложиш? Можеш да си спокоен – всички минават през тези усещания в началото. Но когато напреднеш сякаш се случва чудо – всичките ти приятели, дори да не се включат, започват с гордост да разказват на техните приятели, че те познават. Че ти – техният приятел – си Директорът на компанията. Тяхното отношение и към бизнеса и към продуктите коренно ще се промени, само ако ти успееш да докажеш своето постоянство в решението. Ще се радват за теб и ще изразяват гласно и публично своята подкрепа. Просто бъди успешен!