25 Причини да избереш Мрежов Маркетинг | BnewB Academy
Регистрирай се

25 Причини да избереш Мрежов Маркетинг

Въпросът не е „Трудно ли ще ми е?“. Въпросът е: „Всички тези предимства заслужават ли си да опитам?“. И в двата случая отговорът е „ДА!“.


Ето ги и ТОП 25 причини да стартираш с Мулти Левъл
Маркетинг.


1. Пасивен доход. Това означава да си работил активно известен период от време (минимум 2 години) и добре да си обучил твоите последователи. Тогава ти можеш да се оттеглиш от активна работа и да продължаваш да получаваш същите пари, до които си стигнал с активна работа. Възможно е да трябва да поддържаш (поне дистанционно, онлайн) бизнеса - за по 2-3 часа на седмица.


2. Резидуален доход. Това е пасивен доход, който расте след като си спрял да работиш активно.


3. Растящ доход. Можеш увеличаваш дохода си, без да удължаваш работното си време.


4. Неограничен доход. Нямаш ограничения в броя хора, които могат да бъдат включени в екипа ти. Съответно оборотът на екипа няма ограничения. Съответно твоят доход, който е процент от оборота, също няма ограничения. 

5. Бизнесът се онаследява. Вече разработен източник на пасивен доход може да бъде преписан на наследниците. Това означава, че те ще получават пасивен доход, дори да не се занимават с бизнеса. 


6. Свободно време. Дори при активна работа в мрежовия бизнес, той отнема не повече от 5
работни часа на ден. 


7. Нямаш шеф. Имаш лидер, който ти помага да станеш сам шеф на себе си.


8. Нямаш подчинени. Малцина осъзнават, че не е приятно самият ти да си шеф. Често работиш повече от служителите си, които от своя страна не винаги са мотивирани да работят. А и изобщо е трудно да намериш отговорен и доверен служител.


9. Нямаш работно време. Често по време на 8- часовия работен ден всъщност се работи през половината време. В мрежовия маркетинг работиш, когато има работа. Ако днес няма нищо за вършене - времето остава лично за теб.

 
10. Нямаш работно място. Срещите с хора могат да се състоят буквално навсякъде. Най-често в
заведение. Може да ползваш офиса на компанията или външен споделен офис, например. Можеш да поканиш събеседниците си в дома си или да им гостуваш в техния. За изобретателните (каквито им се налага да бъдат) млади майки - срещата може да се случи дори по време на разходка с детската количка. Не е най- предпочитаният вариант, но при липса на алтернатива не е изключено. А онлайн светът прибавя към тези опции още безброй много. 

11. Неформална работна обстановка. Не е нужно да променяш визията или гардероба си, за да си успешен. Косата ти може да е зелена, но трябва да е чиста и да ухае добре. Можеш да водиш неформален разговор, дори на по питие. Това не означава, че няма правила на поведение, но всичко може да се случва в комфортна обстановка. 


12. Можеш да съвместяваш с друга професия. Като всеки собствен бизнес (какъвто има потенциал да стане за теб мрежовият бизнес), той не носи големи приходи в първите няколко месеца. Ето защо в началото често се стартира
като допълнителна дейност, която постепенно да прерасне в основна. 


13. Ниска инвестиция. За стартиране на собствен бизнес са ти нужни от няколко хиляди до няколко десетки (а понякога стотици) хиляди лева. И това не ти гарантира успех. В мрежовия бизнес стартираш срещу дребни суми и инвестираш по 100-200 лв. на месец - за обучения, материали и продукти. 


14. Избираш с кого да работиш. Можеш да печелиш пари, докато се забавляваш с приятелите си, които също да печелят пари. 


15. Помагаш на другите. Тук важи максимата: “Дай на човека риба и ще го нахраниш за деня. Научи го да лови риба - и ще го нахраниш за цял живот.” За да успееш, трябва да помогнеш на други да успеят. 


16. Получаваш помощ и подкрепа. По същата причина. Винаги имаш кого да попиташ и кой да ти помогне. 


17. Получаваш признание. Усещаш, че си оценен за действията и приноса си. Награждаванията са грандиозни и вълнуващи. Наградите също.


18. Получаваш обучение. Фирмата и екипът инвестират в твоето обучение. В замяна трябва само да си успешен. 


19. Семинари за личностно и професионално развитие. Често страничните наблюдатели предполагат, че по обучения и семинари се изучават продуктите и това как да се предлагат те на клиентите. Истината е, че на такъв вид семинари се изучава и практикува работа с хора, работа със себе си, лидерство, мениджмънт и коучинг.

20. Личностно развитие. Дори да не е цел, е средство по пътя към успеха. 


21. Професионално развитие. Принципите на успеха са почти еднакви, независимо в коя сфера се прилагат.

22. Подобряване на личния живот. Учиш се да разбираш себе си и хората. Как и защо реагират в определени ситуации.

23. Забавления. Разпускането в неформална обстановка сплотява екипа и продуктивността. В МЛМ тиймбилдингите са ежедневие.


24. Международни конференции. Освен паричното възнаграждение, повечето МЛМ компании предлагат на партньорите си и безплатни награди - национални и международни конференции по няколко пъти в годината. При
това имаш тази възможност още в първите шест месеца от старта си.


25. Действително МЛМ комбинира най-добрите характеристики класическия собствен бизнес, франчайзинга, фрийланса и наемния труд.

Ето и още някои предимства на мрежовия бизнес пред
класическия собствен бизнес, франчайзинга,
фрийланса и наемния труд.


Възможност за собствен бизнес с малка инвестиция:
Без начален капитал.
Без помещение – склад, офис или магазин.
Без наемане на персонал.
Без регистрация на ЮЛ в началото.
Възможност за регистрация на ЮЛ при напредване на дейността, което носи допълнителни предимства – самоосигуряване по избор; осчетоводяване на разходи и др.
Без необходимост от собствен сайт, страница, профил – които се нуждаят от отделни служители за поддръжка.

Ползват се на готово от фирмата майка:

Продукти.
Офиси.
Сайт и онлайн магазин.
Административен и мениджмънт екип от професионалисти.
Дистрибуционни международни канали.
Дистрибуционни междуградски и градски канали.
Патенти, митници, акцизи, правни и счетоводни услуги.
Ценообразуване.
Каталози.
НАЧИНИ за презентиране, предлагане, обучение на
партньорите.

Мрежовият маркетинг е работа като всяка друга. За да постигнеш успех в това (или което и да е) начинание, трябва да имаш търпение, да дадеш време и да си готов да се учиш и практикуваш. Това е твоята гаранция за успех.