Раждане – мотивация или следродилна депресия

Аз съм Дияна Абаджиева-Тошева.

Аз след първата ми бременност

 

  Майка на две деца. Времето ми за тренировки е ограничено. След първото ми раждане започнах да пия шейковете „Естествен баланс„ на Wellness by Oriflame и смятам, че много ми помогнаха да вляза във форма здравословно.
Сега след второто ми раждане реших, че ще направя лично проучване, дали резултатите наистина са по-добри заради приема на хранителните добавки.

 

 

Преди и след първото раждане

Предизвикателство: ЮНИ vs. АВГУСТ

 

Реших два месеца да тренирам по-малко (защото с две деца определено е по-трудно) като единият месец тренирах без шейкове, а вторият заменях едно хранене с тях.
Аз съм човек, който много обича кафе (моята любима напитка). Всяка майка знае как в началото на живота си, бебчо се храни по-честичко и нощите са трудни – не се спи достатъчно. Това, че имам по-голямо дете, не ми позволяваше да спя и през деня. Поради тази причина кафето беше неизменна част от мен. През месец юли 2018 започнах с леките тренировки (месец и половина след второто ми раждане), в този месец не пиех шейкове, правих само леки тренировки. Пиех си по 4-5 кафета на ден, за да се поддържам жизнена. Нямах голям напредък първият месец. Това го установих с помощта на TANITA уреда, с който си правя измервания на телесния състав.
Вторият месец започнах да пия Шейковете „Естествен баланс„ – нямах голям напредък в свалянето на тегло, но визуално определено започнах да изглеждам по-добре. Най-голямата ми изненада беше, че намалих кафетата само на 2 сутрин (което никога в живота не ми се е случвало, защото съм с ниско кръвно). Чувствах се доста по-свежа и енергична, въпреки че ежедневието ми не се беше променило изобщо.
Уреда, с който се измервам ми показа нагледно, как съм повишила общата телесна хидратация, как съм покачила мускулна маса и още доста промени в организма ми. Това, което най-много ме впечатли е, че костите ми станаха по–плътни (което няма как да се получи само от спорта). Определено през месеца с шейковете се чувствах по-добре.

Попълвах лист , на който ясно си личи прогреса ми.

Интересното е, че и двата месеца тренирах, но метаболитната ми възраст през юли не мръдна от 28 години (неприятно, защото съм на 27), а през вторият месец – Август, метаболитната ми възраст падна на 26 години преди края на месеца. И през двата месеца тренирах еднакво интензивно, даже може би през юли тренирах повече. Както във всяко ново начинание старта е силен, защото човек е мотивиран.
Като цяло съм много доволна от консумацията им – намалих кафето, чувствам се по-добре тялом и духом. Смятам, че като продължа да ги пия ще имам още по-големи постижения. Започват по-хладните месеци, а тогава определено ти се тренира повече, защото жегите са доста изтощителни сами по себе си и ще имам и промени и в теглото, не само в обиколката на талията!

След второто раждане – август

 

Успех! Поздрави от мен – Дияна Абаджиева Тошева!